in ,

Oprez! Iz Hrvatske pošte upozoravaju na lažno oglašavanje

Foto Hrvatska pošta/arhiva

Iz Hrvatske pošte izvijestili su o novoj vrsti prijevare u kojoj nepoznati počinitelj dijeli fotografije materijala prikupljenih tijekom humanitarne akcije, koje potom, kako se navodi, Hrvatska pošta preprodaje po smiješnim iznosima.

Foto Hrvatska pošta

Naime, putem Facebook i Instagram profila, objavljuju se sadržaji na kojima se jasno vide palete prepune raznih materijala, ali i informacije za kupovinom istih. Počinitelj koji se predstavlja kao Hrvatska pošta objavljuje proizvode koji su sada na prodaju po iznosima od 15 kuna.

Iz pošte upozoravaju kako je riječ o prijevari te da u tijeku nije nikakva prodaja materijala prikupljenih tijekom humanitarnih akcija ili bilo što slično tome.

Foto Hrvatska pošta

-Lažne poruke, obavijesti i nagradne igre mogu se relativno jednostavno prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici, poručuju iz Hrvatske pošte.

Foto Hrvatska pošta

-Pokušaj prijevare u komunikaciji vezanoj uz internetske oglasnike također se može prepoznati po sljedećim pokazateljima: broj s kojeg vam se javila osoba nije registriran u Hrvatskoj, a poruke koje vam osoba šalje prepune su gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. No, najveću sumnju svakako treba pobuditi ako vam osoba pošalje poveznicu i traži vas da unesete podatke s bankovne kartice, pojašnjavaju iz pošte i mole građane na pojačan oprez.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily