in , ,

Poznat prvi pokajnik u Aferi Janaf?

Grad Velika Gorica

Predsjednik Uprave komunalne tvrtke VG Vodoopskrba iz Velike Gorice, Tomislav Jelisavac, prokazao je gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića u tzv. aferi Janaf pa je pušten iz Remetinca i to na zahtjev Uskoka, piše u srijedu Jutarnji list.

To se, kako neslužbeno doznaje dnevnik, dogodilo nakon što je Jelisavac zatražio da iznese dopunu obrane te je dao višesatni iskaz u Uskoku.

Prevedeno, izvjesno je da je Jelisavac u bitnim dijelovima priznao djelo za koje ga se tereti pa više nije bilo potrebe da bude u istražnom zatvoru.

Usto, može se zaključiti da priznajući djelo nije teretio samo sebe, nego i ostale osumnjičenike obuhvaćene tom točkom optužbe pa tako i velikogoričkoga gradonačelnika Dražena Barišića i poduzetnika Krešu Peteka, kao i dvije suosumnjičenice.

Istražni zatvor Jelisavcu, kao i ostalim osumnjičenicima, među kojima su poduzetnik Petek, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević te gradonačelnici Barišić i Vinko Grgić, prema prijedlogu Uskoka bio je određen na mjesec dana. Ali, Uskok može, s obzirom na to da je predložio istražni zatvor, zatražiti i njegovo ukidanje, što je u ponedjeljak i učinjeno.

Jelisavac je snimljen u desecima razgovora i s Petekom i drugim osumnjičenicima. Tereti ga se da je uz Barišića, Petekovu savjetnicu Mirjanu Prodan te Katarinu Gašparac, voditeljicu projekata EU u velikogoričkoj Vodoopskrbi, Peteku sređivao posao rekonstrukcije pročišćivača otpadnih voda u iznosu od oko 97 milijuna kuna.

Portal Telegram, pak, navodi da bi u srijedu na slobodu mogla izaći i Katarina Gašparac, koja je također priznala krivnju, što se navodno sprema učiniti još šest članova korupcijske hobotnice osumnjičenog poduzetnika Kreše Peteka.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Hina