in , ,

Barišić ne zna zašto DORH traži skidanje njegova zastupničkog imuniteta

HDZ-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić danas je izjavio kako ne zbog čega DORH traži skidanje njegova zastupničkog imuniteta kako bi ga se kazneno gonilo zbog afere vezane uz Janaf, navodeći da nije počinio nikakvo inkriminirano djelo.

“Iz medija sam čuo da se traži skidanje mog zastupničkog imuniteta. Nitko me nije kontaktirao u vezi toga i sve što znam je iz medijskih napisa”, izjavio je Barišić novinarima u Saboru, komentirajući medijske napise po kojima se dovodi u vezu s aferom Janaf zbog koje je jutros uhićeno desetak osoba.

Izrazio je spremnost odgovoriti na pitanja svih relevantnih institucija, navodeći da ga nijedna od nadležnih institucija nije kontaktirala niti je angažirao odvjetnika.

“Očekuje se sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, spreman sam odgovoriti na sva pitanja i kako sustav zatraži da se ponašam, ja ću se ponašati”, istaknuo je Barišić te dodao kako nije kontaktirao nijednu od institucija da provjeri o čemu je riječ.

Nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo

“Smatram da nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo niti moj rad kao gradonačelnika i predsjednika skupštine trgovačkih društava nije narušio bilo koji pozitivan zakon Republike Hrvatske”, naglasio je.

Napomenuo je kako je Velika Gorica svake godine imala odlično mišljenje revizije, da je tvrtka koja se spominje u medijskim napisima također pozitivna tvrtka, “imamo EU-projekte i uz interne i eksterne kontrole radimo odličan posao”.

Pošto se spominje tvrtka Elektrocentar Petek kao moguća poveznica između različitih gradova i Janafa, novinari su ga pitali je li i Velika Gorica poslovala s tom tvrtkom te postoji li tu neki ‘posao s repom’, na što je Barišić odgovorio kako vjeruje da ne postoji nikakav ‘rep’ i da je Grad poslovao po zakonu.

Velika Gorica poslovala s tvrtkom Elektrocentar Petek

“Grad je poslovao s tom tvrtkom i mislim da trenutačno nemamo nijedan aktivan ugovor, a moguće da naša trgovačka društva imaju poslovne odnose”, naveo je Barišić.

Riječ je, ustvrdio je, o relevantnoj tvrtki na području Zagrebačke županije koja ima više stotina zaposlenih, sve potrebne reference i ostvaruje velike prihode tako da je često izvođač u radovima koje provode općine, gradovi i županija, a poznaje ljude iz te tvrtke.

Demantirao je da poznaje direktora Janafa Dragana Kovačevića, koji je jutros uhićen, rekavši da se ne može sjetiti jesu li se ikada sreli te da nema njegov broj telefona niti je ikada bio s njim u nekom kontaktu.

Što se tiče opcije da zbog skidanja imuniteta ne bude u mogućnosti obnašati zastupnički mandat, Barišić je uvjeren da neće biti narušena parlamentarna većina niti će doći do bilo kakve krize vlasti.

Podsjetimo, policija je u ranim jutarnjim satima pokrenula akciju o kojoj smo već izvijestili, a u kojoj su, među ostalima, osumnjičeni predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević te HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Hina