in ,

Sabor: Zastupnici danas glasuju o odluci MIP-a

Saborski zastupnici s radom će nastaviti danas u 10 sati glasovanjem o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se zastupnicima Draženu  Barišiću (HDZ), Vinku Grgiću (SDP) i Darku Puljašiću (HDZ) skine imunitet radi provedbe kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Barišić i Grgić dovode se u vezu s malverzacijama u aferi Janaf. Zahtjev za suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića zatražio je USKOK zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja, a za Grgića DORH radi sumnje u primanje mita. Zahtjev za skidanje imuniteta Puljašiću uputio je slavonsko-brodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018. Skidanje imuniteta se traži kako bi mogao nastaviti započeti proces zbog sumnji u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prijevare.

Barišić stavlja mandat u mirovanje, saborska većina nije ugrožena

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je kako je HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić jučer u poslijepodnevnim satima stavio svoj mandat u mirovanje, a poručio je i kako saborska većina nije ugrožena.

“Sukladno najavi koju je dao medijima gospodin Dražen Barišić da je vladajuća većina, unatoč procesu koji se protiv njega vodi, neupitna, on je u poslijepodnevnim satima stavio svoj mandat u mirovanje kao saborski zastupnik, nakon čega će nadležna tijela stranke, prije svega Predsjedništvo HDZ-a vrlo brzo Hrvatskom saboru uputiti zamjenika gospodina Barišića”, rekao je Bačić za RTL.

Na pitanje zna li se već tko će biti Barišićev nasljednik u Saboru, Bačić je reko da će to biti netko od preostalih kandidata na listi u VI. izbornoj jedinici. “O tome će odluku donijeti Predsjedništvo HDZ-a. Time je vladajuća većina stabilna i neupitna, Vlada ima punu potporu u Hrvatskom saboru i nastavit ćemo se boriti protiv kriminala i korupcije i svega što smo u našem izbornom programu najavili”, poručio je šef Kluba HDZ-a.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Hina