in

Osvrt na nastupe turopoljskih nogometnih klubova

Poraz Kurilovca, pobjeda Lukavca, Mraclina, Poleta, Turopoljca i Mladosti (O), remi Gradića i Bana Jelačića

3. HNL, kurilovec - HAŠK 0:2, detalj s utakmice. Foto: zlatan Sever/V'Gradu

Amaterska nogometna prvenstva idu prema kraju i preostalo je još odigrati 4 ili 5 kola do samog kraja, ovisno o ligi. Igralo se uglavnom po dobrom vremenu, iako je u nedjelju ponegdje padala i kiša, ali ne kao što je to bilo u srijedu, kad su igrane utakmice u JŽNL. U ovom kolu imali smo jedan susret turopoljskih klubova u JŽNL, ali i derbi kola u Vukovini, gdje je gostovao lider Samobor. Ali, krenimo redom:

U 3. HNL Središte NK Kurilovec je ugostio NK Vrbovec, posljednjeplasiranu ekipu na tablici 3. HNL Središte. No, taj podatak nije značio ništa na terenu gdje je bivši igrač Martinović dao tri gola Kurilovcu. U ekipi Kurilovca, nakon ozljede i par tjedana izostanka, vratio se Da Cruz, ali odigrao je svega 17 minuta, što nije dobar znak. Sve u svemu, kriza Kurilovca se nastavlja, poraz od “fenjeraša” na domaćem terenu 2:4, a već u srijedu gostovanje kod Zagorca u Krapini, koji zaostaje svega 5 bodova.

U 4. HNL Središte Zagreb, NK Lukavec je gostovao u Strmcu Samoborskom i vratio se u Lukavec s nova tri boda. Domaćin dva puta vodio, Humeljak ih je dva puta anulirao, a onda, kad je, kako su sami Lukavčani rekli, najslađe, u 90+3 minuti “dokrajčio” ih je Dino Konjevod trećim golom za Lukavec. Pet kola prije kraja, Lukavec je drugi sa 7 bodova prednosti pred Zagrebom.

4. HNL, Sava – Lukavec 2:3, detalj nakon utakmice. Foto: FB NK Lukavec

NK Gradići su ugostili Mladost iz Zaboka, ali nisu uspjeli osvojiti više od boda.Gosti su poveli, ali ih je onda Jurica Brdek “nokautirao” sa trogolom (hat-trick). Međutim, utakmica je očito predugo trajala, jer su najprije u 86. minuti gosti smanjili na 3:2, da bi u 2. minuti sudačke nadoknade postigli i izjednačujući pogodak i odnijeli bod u Zabok. Šteta. Gradići su i dalje 5. na tablici, sa samo dva boda prednosti pred Rugvicom Savom.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi međusobno su se susrela dva turopoljska kluba, a Ban Jelačić igrao je protiv lidera prvenstva, Samobora. Evo kako je bilo:

Drugoplasirani NK Mraclin dočekao je “fenjeraša” Rakovec i utrpao im “laku devetku” sa 4 gola Milatovića, dva gola Cvetnića te po jednim Roginića, Kolarića i Jurića. Uvjerljivo su drugi na tablici, sa 6 bodova prednosti pred TOP-om, dok im lider Samobor “bježi” 10 bodova, 4 kola prije kraja prvenstva.

NK Ban Jelačić je u Vukovini dočekao lidera Samobora i odigrao neriješeno, 1:1. Domaći su poveli u ranoj fazi utakmice golom Smoka iz slobodnog udarca, da bi gosti smanjili kroz nekoliko minuta golom Vujića. Utakmicu je obilježila ozljeda Smoka, koji je morao biti iznesen s terena. Ban Jelačić trenutno drži 5. poziciju na tablici.

JŽNL, 30. kolo, Ban Jelačić – Samobor 1:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

NK Polet je na Zvrniku dočekao Stupnik koji je do dolaska u Buševec napravio niz od 5 pobjeda. Domaćin je igrao bez Sučića, ali to im nije smetalo da pobijede, svako poluvrijeme po jedan pogodak i ukupno sa 2:0 upisali su nova tri boda i ostali 7. na tablici. Strijelci su bili Klafurić i Zagorac.

NK Turopoljac je ugostio NK Klas iz Mičevca i – deklasirao ga rezultatom 6:1. Gosti su došli oslabljeni izostankom nekolicine igrača, a u Turopoljcu se nakon 3 mjeseca pauziranja pojavio u dresu Ivan Šestok, koji je uz isključenog vratara gostiju Siveca, usmjerio utakmicu prema pobjedi domaćina. Turopoljac drži devetu poziciju, dok je Klas pretposljednji i u sljedećem kolu protiv “fenjeraša” Rakovca može osigurati opstanak u JŽNL.

JŽNL, 30. kolo, Turopoljac – Klas 6:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

NK Lomnica je gostovala u Bedenici, povela 1:0 golom Igora Gusaka (očito mu se svidjelo davati golove, Banu Jelačiću je prošle srijede dao dva!), ali neugodni domaćini postigli su do kraja utakmice dva gola i pobijedili lomničke Boeme 2:1. Lomnica je trenutno na 13. mjestu na tablici.

U 1. ŽNL Istok, vodeća NK Kupa, bila je slobodna, a prvi pratitelj NK Mladost iz Obrezine, deklasirala je Bana Jelačića u Banovu sa čak 8:1. O odnosu snaga najbolje govori rezultat. Strijelci su bili Marijo Tadić (3), Marko i Bruno Ivančić, Periša, Zrnčić, Šorša i Havidić po jedan gol. Mladost je na drugom mjestu i u stopu prati Kupu, sa dva boda zaostatka.

NK Meštrica je u Gornjoj Lomnici, u nedjeljnoj matineji lako pobijedila Dubravu sa 4:0. Strijelci Košutić (2), Augustić i Galović po jedan.

NK Dinamo Hidrel pobijedio je u “svom dvorištu” ekipu Ostrne minimalno, 1:0, dok je NK Buna igrala u Lonjici i odigrala neriješeno 1:1. Poveli su golom Raka u prvom poluvremenu, a domaćin je izjednačio iz kaznenog udarca u 93. minuti susreta.

Nino Matković, trener NK Vatrogasca Kobilić

NK Posavec je u Leknenom odigrao 0:0 protiv Milke Trnine, a NK Vatrogasac iz Kobilića gostovao je u Klošter Ivaniću i izgubio od Kloštra 2:3. Domaćin je poveo 3:0, da bi Vatrogasci smanjili golovima Tonija Štefnera.

U 2. ŽNL Istok, NK Turopolje je ugostilo Mladost iz Brezina i popravilo si gol razliku pobijedivši 13:0! Strijelci su bili: Karlović 4, Šejić i Herceg po 3, Bermanac 2 i Jambrešić 1 pogodak. Turopolje i dalje drži prvo mjesto, 3 kola prije kraja prvenstva.

3.HNL središte, 30. kolo

Kurilovec – Vrbovec 2:4

4. HNL središte, 29. kolo

Sava Strmec – Lukavec 2:3

Gradići – Mladost (Zabok) 3:3

JŽNL, 30. kolo

Ban Jelačić – Samobor 1:1

Mraclin – Rakovec 9:0

Polet – Stupnik 2:0

Turopoljac – Klas 6:1

Strmec – Lomnica 2:1

1. ŽNL istok, 26. kolo

Dinamo Hidrel – Ostrna 1:0

Meštrica – Dubrava 4:0

Ban Jelačić (Banovo) – Mladost (O) 1:8

Kloštar – Vatrogasac 3:2

Lonja – Buna 1:1

Posavec – Milka Trnina 0:0

2. ŽNL Istok, 24. kolo

Turopolje – Mladost (Brezine) 13:0

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever