in ,

Najmirniji vikend u proteklih nekoliko tjedana, jedan vozač kažnjen zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Najviše vozača kažnjeno zbog prekoračenja brzine

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda u vremenskom razdoblju od 22 do 6 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. U akciji nadzora prometa time je utvrđeno 30 ciljanih prekršaja, što je znatno manje no prošli vikend.

Najveći broj prekršaja, njih čak 26, odnosi se na nepropisnu brzinu, dva vozača kažnjena su zbog nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, jedan je dobio kaznu zbog korištenja mobitela u vožnji, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjen je tek jedan vozač.

Naime, riječ je o 28- godišnjaku koji je u petak nešto prije ponoći zaustavljen u Ulici Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, a alkotestom mu je utvrđeno 0.53 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

-Istom je na mjestu događaj privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa, izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Također, u vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok su tijekom ostalog dijela vikenda evidentirane dvije nesreće sa materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom. Uz ciljane prekršaje, utvrđeno je još 11 ostalih prekršaja iz domene prometa pa je tako velikogorička policija tijekom vikenda ukupno utvrdila 41 prometni prekršaj.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija