in ,

Tjedni ‘alko rekorder’ (53) sa 1,56 promila sudjelovao u prometnoj u Mlaki

Policija je provela tjedni nadzor prometa, a uz to jučer je pojačano nadzirala pješake

S ciljem povećanja sigurnosti na prometnicama policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica aktivno provode brojne akcije nadzora prometa na području Velike Gorice i okolice. U vremenskom periodu od tjedan dana, odnosno od 14. do 20. lipnja provedena je tjedna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“, usklađena sa akcijama EU, gdje se postupalo i po ostalim težim prekršajima, a tom prilikom policija je ustvrdila 51 ciljani prekršaj i to:

8 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje
1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom
14 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila
22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
3 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
1 prekršaj crvenog svjetla za vozača vozila

Također je utvrđeno i 27 ostalih prekršaja iz domene prometa, čime je ukupno je utvrđeno 78 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Dva vozača su uhićena i uz Optužni prijedlog biti će prepraćeni na općinski sud – prekršajni odjel, pojašnjava gorička policija.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača u ovih tjedan dana zabilježeno je kod 53-godišnjaka u Mlaki

U nedjelju, 18. lipnja u 17,50 sati, muškarac starosti 53 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Nikole Kramarića u mjestu Velika Mlaka. Kod kbr.4, kao oštećeni, sudjelovao je u prometnoj nesreći u sudaru s drugim vozilom, te očevidom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,56 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati, vađena mu je krv i urin radi analize na alkohol, i po zaprimljenom nalazu protiv istog biti će podnijeta odgovarajuća prijava, navode tako iz Policijske postaje Velika Gorica.

Policija je također provela akciju „Zaštita pješaka“

U utorak, 20. lipnja u vremenu od 07,00 do 15,00 sati policijska postaja Velika Gorica na svom području provela je preventivno- represivnu akciju „Zaštita pješaka“.

U prekršaju je “ulovljeno” 5 pješaka koji su prelazili preko kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza te jedan vozač koji nije propustio pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Za vrijeme provođenja ove akcije utvrđena su i 4 druga prometna prekršaja (1 alkohol od 0,5 do 1,0 g/kg, 2 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 1 nekorištenje dječje sjedalice iz čl.163 st.9), tj. ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja, no tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika, dodaje gorička policija.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu