in ,

U Velikoj Gorici deset novih slučajeva zaraze koronavirusom

Manji broj zaraženih na području cijele županije

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 40 osoba (gradovi – 10 Samobor, 3 Zaprešić, 10 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo, 4 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Brdovec, 2 Stupnik, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 1 Rakovec), a ozdravilo je 286 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 2 razreda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 26.4.2021. do 10:00 sati evidentirano je 26479 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 24259 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 2147 slučajeva.

U domu za starije i nemoćne s područja Samobora utvrđen je pozitivan nalaz kod 4 korisnika, kao i kod 4 korisnika u jednom domu za starije i nemoćne sa šireg jastrebarskog područja. Epidemiološka obrada u oba doma je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija