in

Čupava jogurt pita!

Ukusan, sočan i jednostavan klasik svakog stola :)

‘Čupava’ jogurt pita ukusna je, sočna i jednostavna slastica gotova ‘za čas’, za čiju će vam pripremu biti potrebno svega nekoliko sastojaka 🙂

Kore:

  • 350 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 4 žumanjka
  • 250 g margarina (sobne temperature)
  • 1/2 limunove korice (ribane)

Nadjev:

  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 čaše čvrstog jogurta
  • 2 čaše kiselog vrhnja
  • 5 žlica oštrog brašna
  • sok od 1/2 limuna

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka za kore umijesite tijesto i podijeliti ga na dva dijela ( jedan mrvicu veći, drugi mrvicu manji, dakle omjer 60:40). Loptice stavite u vrećicu za zamrzavanje, pa onu veću ‘lopticu’ ostavite u hladnjaku na pola sata, dok onu manju stavite u zamrzivač. Veća loptica je za dno kalupa, manja za ‘ribanje’, odnosno pokrivanje nadjeva
  2. Nadjev – Najprije izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg u jednoj posudi, u drugoj pomiješajte jogurt, vrhnje, brašno, šećer, vanilin šećer i limunov sok (koji je opcija, ali svakako preporučujem). Pripremljenu smjesu lagano prelijte preko bjelanjaka i lagano povežite špatulom.
  3. Kalup za pečenje (manji, veličine cca 35×20 cm) namastite, pobrašnite, dodajte razvaljano tijesto (malo ga popikajte vilicom).
  4. Dodajte nadjev, pa preko nadjeva naribajte ostatak tijesta.
  5. Pecite 30-35 minuta na 180 C. U slast!

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?