in

FOTO: Stefan Rajić odradio prvu prozivku igrača Bana Jelačića

Uz dva odlaska i četiri dolaska igrača, Ban Jelačić cilja na vrh

Ponedjeljak je bio dan kada je većina donjeturopoljskih klubova počela svoje pripreme za nadolazeću sezonu, a jedan od njih je i Ban Jelačić iz Vukovine, klub koji ove godine obilježava 90 godina svog osnivanja.

Ban Jelačić prošle je sezone u JŽNL osvojio drugo mjesto, a i ove godine ciljevi su postavljeni visoko. O tome smo prije početka priprema porazgovarali s dopredsjednikom Bana Jelačića, Sašom Matejčićem koji nam je rekao:

25.07.2022. Ban Jelačić Vukovina, dopredsjednik Saša Matejčić na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

“Ove godine klub je uspješno doradio dva turnira, a evo nas i u pripremama za novu sezonu. Velika većina igrača ostala je u klubu, osim Ivana Smoka i Antonia Prizmića koji su otišli u Austriju. Istovremeno su nam pristupila četvorica igrača, Dominik Smolković, Fran Milatović iz Kurilovca, Bruno Augustić iz Meštrice i Juraj Ivanković iz Lokomotive. Nemamo rezultatskog imperativa, idemo utakmicu po utakmicu pa što bude. Ako se i izgubi, nema ljutnje, lopta je okrugla.”

25.07.2022. Ban Jelačić Vukovina, Stefan Rajić na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Trener Stefan Rajić:

“U 5 tjedana priprema planirano je 18 treninga, 4 pripremne utakmice i kup utakmica protiv Ivanića 20. kolovoza. Radit ćemo 4 treninga i utakmicu tjedno, a dogovorene utakmice su protiv Sesvetskog Kraljevca, Mladosti Buzin, Poleta i Lukavca. Što se tiče mojih očekivanja, bitno je da nastavimo rasti kao ekipa jer smo protekle dvije sezone imali konstantni uspon a onda ćemo igrati bitnu ulogu u JŽNL. Pa čak i ako dođe do neke reorganizacije, spremni smo igrati i u rangu više. Što se tiče pojačanja, mislim da smo odradili dobar posao sa Smolkovićem, Augustićem i Milatovićem, a odlično je došao i dolazak mladog Ivankovića iz Lokomotive. Sveukupno će u pripreme krenuti 30 igrača.”

Uz još uvijek određeni broj igrača na odmoru, prvom treningu nazočilo je 14 igrača.

25.07.2022. Ban Jelačić Vukovina, početak priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Uz planove za obilježavanje 90. godišnjice postojanja kluba, uprava, trener i igrači Jelačića opravdano očekuju dobre rezultate i visoki plasman i u nadolazećoj sezoni. Bez obzira u kojoj ligi igrali.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever