in , ,

MOST VG Gradskim proračunom ne postupa se transparentno!

Izrazili zabrinutost zbog teške financijske godine

Foto: Facebook MOST Velika Gorica

MOST Velike Gorice održao je konferenciju za novinare ispred Gradske uprave nakon koje je objavio Priopćenje za javnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

I dva mjeseca nakon postavljenog upita o stanju gradskih financija v.d.  Gradonačelniku čekamo odgovor. Posebno smo zabrinuti jer znamo kako nas čeka teška financijska godina u kojoj na naplatu stižu i rate kredita. U jučerašnjoj poslanici građanima  isti v.d. Gradonačelnik predstavio je sjajnu sliku i priliku aktualnog stanja u Velikoj Gorici kao da nije proteklih mjeseci niti bio među nama u Velikoj Gorici. Prepoznajemo već viđeni scenarij asfalt-kampanje njegovog mentora bivšeg gradonačelnika Barišića,

Svemu  navedenom u prilog ide i okolnost  kako se na objavljenoj listi 85 goričkih poduzetnika koji su ukupno dobili 813.000 kuna potpore iz gradske blagajne zbog problema u poslovanju prouzročenih koronakrizom nalazi i jedna od tvrtki goričkog poduzetnika koji je proteklih godina ostvarivao milijunske prihode u suradnji s gradskim tvrtkama. Smatramo da se može bolje upravljati javnim novcem jer ima tvrtki koje zaslužuju pomoć jer su izravno pogođene koronakrizom, čiji djelatnici i njihove obitelji žive samo od rada u tim tvrtkama.

Jasno je da se goričkim gradskim proračunom ne postupa transparentno. Stoga će kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice dr. Ivan Bekavac i osigurati stalnu vidljivost stanja gradskih financija putem suvremenih aplikacija i programa koji su i danas na raspolaganju građanima u sredinama gdje se više cijeni uloga i mišljenje sugrađana.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija