in , ,

VIDEO U Pokupskom pale ozbiljne optužbe o raspodjeli novca za sanaciju od potresa

Svoje nezadovoljstvo vijećnici iskazali na konferenciji za novinare

Klub nezavisnih vijećnika Općine Pokupsko na konferenciji za novinare istaknuo je kako se na području općine nepravedno raspodjeljuje novac za sanaciju šteta od potresa. Riječ je o iznosu od 3 milijuna i 650.000 kuna, koji je Općina dobila od Vlade i Fonda za zaštitu okoliša.

Istaknuli su i da su nezadovoljni što se sa sazivanjem sjednice Općinskog vijeća čekalo dva mjeseca, umjesto da se žiteljim čim prije dodijele sredstva za obnovu.

„Očekivali smo da će ta sredstva prvenstveno biti namijenjena stanovnicima koji su imali štete na svojim građevinama nakon potresa. No, manje od polovice novca je namijenjeno refundiranju troškova građanima, a od ostatka novca se, između ostaloga, financira sanacija nerazvrstanih cesta i javne rasvjete, iako iste nisu nastradale u potresu. Čak se ide toliko daleko da se neka privatna dvorišta nasipaju šljunkom od tih novaca.“, rekla je predsjednica Kluba nezavisnih vijećnika Općine Pokupsko Martina Popovčić.

Na sjednici Općinskog vijeća 4. ožujka, predložili su 11 amandmana koji bi, kažu nezavisni vijećnici, ispravili nepravdu, a od svega je prihvaćen samo jedan amandman.

„Naš prijedlog je bio i stanovnici mogu dostaviti kao dokaz troškova predračune i ponude, a ne samo plaćene račune jer, nažalost, nisu svi u mogućnosti sami financirati sanaciju štete. Dakle, samo ako imate novaca možete tražiti povrat po plaćenom računu. Oni koji nemaju novac da krenu s obnovom, neće dobiti niti pomoć.“, istaknula je Popovčić i upozorila kako se iz ovih sredstava financiraju i priključci na javni vodovod.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija